Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Calitate la pret accesibil!

Membru Bizoo de 11 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Fungicid Teldor 500 SC - 10 ml. (G)

0 stars: 0.00 din 0 pareri

8 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Mode de actiune Teldor 500 SC, se caracterizează printr-o acţiune de contact asupra agentilor patogeni, având în acelaşi timp şi proprietăţi local sistemice limitate în plante.

Substanţa activă fenhexamid este un puternic inhibitor al tubului de germinaţie al conidiilor şi al creşterii miceliului împiedicând pătrunderea acestuia în ţesuturile plantelor, fiind prevenită infecţia.

După aplicare, produsul adera foarte bine la stratul ceros al organelor tratate formând un strat protector stabil, rezistent la spălare prin precipitaţii dupa 2 ore de la aplicare; actiunea produsului nu este influenţată de temperaturile externe.

Din punct de vedere al mecanismului biochimic de acţiune împotriva putregaiurilor, acesta este specific şi se referă la inhibarea respiraţiei şi a metabolismului de baza al celulelor. Produsul se utilizeaza în tratamente preventive şi are o durată de acţiune de 10 - 12 zile. Având o substanţă activă apartinând unei grupe chimice noi, TELDOR 500 SC este eficace şi împotriva formelor rezistente la alte produse utilizate în prezent pentru combaterea putregaiului cenusiu. Nu afectează procesele de fermentaţie şi vinificaţie.


TIMP DE PAUZĂ
- viţa de vie : 7 zile la strugurii de masă şi 14 zile la strugurii destinaţi vinificării;
- căpşun : 1 - 3 zile;
- ceapă : 1 - 3 zile;
- cireş, vişin, prun : 1 - 3 zile;

COMPATIBILITATE TELDOR 500 SC, este compatibil cu alte produse ca Folicur sau Calypso . Pentru alte combinaţii recomandăm efectuarea prealabilă a unui test de compatibilitate fizico-chimică.

MOD DE UTILIZARE Se va asigura o pulverizare fină şi o bună acoperire a plantelor. TELDOR 500 SC, este un botriticid specific, destinat combaterii putregaiului cenusiu la urmatoarele culturi şi în urmatoarele doze :

VIŢĂ DE VIE : 0,8 – 1,0 l / ha (în funcţie de presiunea de infecţie a ciupercii) pentru combaterea putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea). Se utilizează pentru 1 - 2 tratamente, în urmatoarele stadii de crestere a plantelor: la scuturarea florilor, înaintea compactării ciorchinelui şi la intrarea în pârga. Cantitatea de soluţie necesară pentru un hectar este de 1000 l. În condiţii de presiune mare de infecţie, se va utiliza o doză marită precedată de un desfrunzit partial. Produsul nu are efecte negative asupra fermentaţiei alcoolice şi malo-lactice;

CĂPŞUN : 1,5 l / ha (0,15 %) pentru combaterea putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea). Se recomandă a se efectua 2 - 3 tratamente, primul la începutul înfloririi, iar următoarele după fiecare recoltare a fructelor. Se utilizează 1000 l soluţie / ha.

TOMATE şi CASTRAVEŢI SOLARII : 0,8 l / ha pentru combaterea putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea). Se efectueaza 1 - 2 tratamente la avertizare sau la apariţia primelor simptome de boală în perioada de creştere a fructelor.

CEAPĂ : 0,8 l / ha pentru combaterea putregaiului cenusiu (Botrytis spp.), se efectuează 1 - 2 tratamente preventive la avertizare, cu 6 respectiv 3 săptamâni înainte de recoltare. Volumul mediu de soluţie este de cca. 600 - 1000 l / ha la tomate, castraveţi şi 600 l / ha la ceapă.

CRIZANTEME şi LALELE : 0,8 l / ha pentru combaterea putregaiului (Botrytis spp.). Tratamentele, în numar de 2 - 3, se efectueazĂ la avertizare. Volumul de soluţie necesar este de 400 l / ha.
La tratamentul bulboaselor se adauga adeziv în soluţia de stropit.

CIREŞ, VIŞIN şi PRUN : 0,08 % (0,8 l / ha) pentru combaterea moniliozelor (Monilia spp). Se efectuează 1 - 2 tratamente. Tratamentele se aplică preventiv. Primele tratamente (buton roz-scuturarea petalelor) combat (Monilia laxa), care se manifestă în principal pe lăstari şi flori, iar urmatoarele combat în plus (Monilia frucigena) şi au ca scop prevenirea atacului pe fructe. Tratamentele se repetă la 10 - 14 zile, în alternanţă cu alte produse.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura