Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Calitate la pret accesibil!

Membru Bizoo de 11 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Fungicid Orius 2 WS

0 stars: 0.00 din 0 pareri

8 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Orius 2 WS este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor cu transmitere prin sămânţă la cerealele păioase

Substanţa activă: Tebuconazol 2%
Formulare: WS (Pulbere dispersabilă în apă pentru tratamentul umed al seminţelor)
Clasificare: N (Periculos pentru mediu)

Cultura

Agenţi de dăunare
Doza
Grâu Mălura comună (Tilletia spp.), Fuzarioza (Fusarium spp.) 1,5 kg/t sămânţă
Orz Tăciunele zburător (Ustilago nuda), Sfâşierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
1,5 kg/t sămânţă




MOD DE ACŢIUNE:

ORIUS 2 WS este un fungicid cu actiune sistemica folosit pentru tratamentul seminţelor de cereale, pe bază de tebuconazol (grupa triazolilor), care protejează seminţele contra celor mai păgubitoare boli transmise prin sămânţă. Tebuconazolul acţionează prin inhibarea pe două căi a biosintezei ergosterolului în pereţii celulari ai organismelor ţintă. Odată absorbit în plantă, Orius 2 WS se translocă acropetal, protejând astfel tinerele plante de instalarea infecţiilor fitopatogene şi determinând o creştere mai viguroasă a acestora. Acţiunea sistemică se manifestă atât asupra patogenilor localizaţi pe sămânţă cât şi a celor din interiorul acestora. De asemenea, Orius 2 WS formează în jurul seminţelor tratate o zonă concentrică impregnată cu vapori de substanţă activă care protejează plantele timp de mai multe luni de la semănat.

RECOMANDĂRI DE APLICARE:

Tratamentul cu ORIUS 2 WS se poate aplica în două moduri:
- tratament semi-umed: prin mocirlire, prin amestec cu apă în proporţie de 1:5 – 1:6 (produs:apă). În acest caz, cantitatea de apă este dependentă de caracteristicile tehnice ale maşinii de tratat şi de calitatea seminţelor ce se tratează, având însă grijă să nu se adauge prea multă apă pentru a nu declanşa prematur încolţirea;
- tratamentul uscat, aplicat direct pe seminţe, fără adaos de apă – metodă nerecomandată, întrucât se pierde mult din substanţă, produsul nu aderă suficient de bine pe seminţe şi se produce mult praf care poate provoca intoxicarea operatorilor.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura